Dok sunčani dani donose osvježenje u prirodi, pozivamo vas da duže i ljepše dane iskoristite i za duhovni rast. Ljetni mjeseci, osim za odmor, idealna su prilika da se povučemo iz svakodnevne buke i užurbanosti te posvetimo izgradnji našega odnosa s Bogom. Kako tijekom ljeta ne bi nedostajalo duhovnog i molitvenog sadržaja, Centar Ignacije pripremio je mnogobrojne programe koji ti nude prostor za tišinu, meditaciju, promišljanje, osobnu i zajedničku molitvu, ali i vrijeme za odmor na Jadranu.

Vjerujemo da će vam ljetni programi Centra Ignacije donijeti duhovno osvježenje i inspiraciju. U nastavku doznajte više o našim programima. Radujemo se zajedničkom susretu!

Život na moru za srednjoškolce

Poznajete li srednjoškolce koji vole jedriti? Zanima ih duhovnost, no ne moraju biti najpobožnija osoba u razredu, dovoljno je da imaju otvorenost za Boga u svom životu. Pozovite ih da nam se pridruže na ovoj morskoj avanturi koja će kroz duhovni program, ali i vrijeme za zajedničko druženje i opuštanje, uz pratnju duhovnika i animatora, mladima pružiti duhovni i fizički odmor. Jedrilica ispovljava iz marine Biograda na Moru, a zajedno jedrimo od 22. do 29. lipnja. Više informacija i prijave pronađite na LINKU.

Život na moru

Ova duhovna obnova osmišljena je za osobe koji ne moraju biti “ni veliki mornari, ni veliki molitelji”. Nije obvezno znati jedriti, dovoljno je da osoba ima želju naučiti. Nije ni potrebno imati nepokolebljivu vjeru, dovoljno je imati čežnju produbiti svoj duhovni život. Proživjeti ovu morsku avanturu i biti dio posade pomoći će nam napraviti osvrt na svoj život, prepoznati Božje tragove u svom svakodnevnom životu i odgovoriti na njegove pozive. Uz animatoricu Sanju Počuča te skipera Matka Štambuka, u pratnji patera Tvrtka Baruna, započinjemo jedriti iz Biograda na Moru, od 22. do 29. lipnja. Prijavite se na LINKU.

Obiteljsko duhovno ljeto

Ovaj tjedan prilika je da se kao obitelj odmorite i obnovite: u ljepotama otoka Lošinja i dubinama ignacijevske tradicije. Ova duhovna obnova kreće od pitanja Tko sam ja? Da bismo našli odgovor na to pitanje, promatrat ćemo se s različitih strana uz pomoć duhovnih poticaja koje ćemo u tišini razmatrati te sa svojim bračnim drugom dijeliti. Uz duhovni program, molitvu, vrijeme za razmatranje i promišljanje, bit će svakako vremena i za obiteljsko druženje na suncu i plaži.

Za vrijeme programa za roditelje, za djecu će se brinuti volonteri/ke animatori/ce. Vidimo se od 30. lipnja do 6. srpnja u Domu za duhovne susrete “Betanija”, u mjestu Ćunski na otoku Lošinju. S vama će vikend provesti bračni par i pater Hrvoje Mravak SJ. Rezervirajte svoje mjesto na LINKU.

Ljetna škola vodstva

Pridruži nam se na drugoj Ljetnoj školi vodstva, programu koji se održava u sklopu Akademije za kršćansko vodstvo, gdje zajedno upoznajmo ignacijevsku tradiciju vodstva, glavne karakteristike isusovačkog načina vođenja te produbljujemo stavove i vještine potrebne za takvo vođenje i služenje.

Kroz radionice i predavanja, osobne vježbe, rasprave i rad u grupama obradit ćemo, između ostalog, i ove teme: vodstvo i ranjivost, donošenje odluka, kvalitetna komunikacija i rješavanje konflikata, služenje kroz dijalog, strategiranje, organizacija vremena i zadataka. Bit će tamo vremena i za kupanje, sunčanje i druženje, osobnu i zajedničku molitvu. Broj mjesta je ograničen, stoga rezerviraj svoje na vrijeme i provedi tjedan dana uz edukacije, duhovne sadržaje i zajednička druženja u predivnom ambijentu Doma za duhovne susrete “Betanija” u mjestu Ćunski na otoku Lošinju, od 21. do 27. srpnja. Pridruži nam se na LINKU.

duhovnost-u-praksi-centar-ignacije-duhovni-programi-losinj

Živi čovjek, duh, duša i tijelo – slava Božja

Tjedan je zamišljen kao vrijeme posvješćivanja zamrlih dijelova tijela, duha i duše unutar kojeg ćemo predstaviti moguće alate (načine) pomirenja i oživljavanja istih. Zajedno sa svećenikom, psihologom i fizioterapeutom otvori teme, postavi pitanja i osnaži se u smjeru povećanja kvalitete života vlastitog tijela, psihe i duše.

U tome će nam pomoći fizičke vježbe prema metodi dinamičke neuromuskularne stabilizacije (DNS), duhovne vježbe temeljene na ignacijevskoj duhovnosti, a kroz niz iskustvenih vježbi moći ćemo upoznati, istražiti i propitati preporuke suvremene psihologije u službi poboljšanja našega duhovnog života i osobne dobrobiti. Vidimo se u Ćunskom u Domu za duhovne susrete “Betanija” od 4. do 10. kolovoza, saznaj više i prijavi se na LINKU.

Susret sa Životom u sebi i u svojim odnosima

Ova duhovna obnova u šutnji (s puno vremena tišine i samoće, ali i zajedničkog dijeljenja iskustava molitve, plesa i ponešto druženja) kreće od pitanja Tko sam ja? Da bismo našli odgovor na to pitanje, promatrat ćemo se s različitih strana uz pomoć duhovnih poticaja koje ćemo u tišini razmatrati.

Program se odvija u jednostavnosti života. Neke obroke ćemo blagovati u tišini. Hrana će biti jako jednostavna, ponekad i asketska; sami ćemo spremati obroke. Sve to se se odvija od 9. do 16. kolovoza u samostanu Družbe Kćeri Milosrđa u Prižbi na južnoj strani otoka Korčule, raju na zemlji u koji se sama, ali i s djecom iz sirotišta, povlačila bl. Marija Propetog Isusa Petković. U programu će biti vremena i za kupanje i sunčanje, a prijavi se što prije na LINKU!

Duhovno ljetovanje za srednjoškolce

Tijekom ovih tjedan dana sudionici će, uz vodstvo svećenika i animatora, promišljati o svom životu i o Božjem djelovanju u njemu. Svaki dan bit će ispunjen svjedočanstvima, razgovorima o vlastitim iskustvima u malim grupama, vremenom za osobnu i zajedničku molitvu (kao što su euharistija, klanjanje, magis krug i sl.). Cijeli tjedan bit će ispunjen i elementima ignacijevske duhovnosti koja već stoljećima pomaže ljudima tražiti i nalaziti Boga u svemu. Uz stručnu pratnju animatora iz udruge Kursiljo Hrvatska, srednjoškolce će voditi pater Boris Jozić SJ, od 18. do 24. kolovoza u Domu za duhovne susrete ”Betanija” u mjestu Ćunski na otoku Lošinju. Prijave su otvorene na LINKU.

Prethodni članakŠto je zajedničko Sherlocku Holmesu i svetom Ignaciju Lojolskom?