krscansko-vodstvo-ljetna-skola-vodstva-ignacije-centar-losinj

Ljetna škola vodstva

Živimo u vremenu, svijetu i Crkvi konstantnih izazova: politička previranja, migracije, skandali… dio su naše svakodnevice. Malo je onih koji na te izazove kvalitetno odgovaraju. Još manje je onih koji mogu biti primjer i predvodnici potrebnih promjena za dobro cijelog društva. Cilj ovog leadership ignacijevskog programa koji je dio Akademije za kršćansko vodstvo je osnaživanje i formacija vođa kako bi bili spremni za izazove reformi i obnove svijeta i Crkve.

Glavne karakteristike ignacijevskog i isusovačkog vođe jesu dijalog, razlučivanje i proročko kreativno djelovanje. Sudionici će steći i produbiti stavove i vještine potrebne za takvo vođenje i služenje. Tečaj se temelji na suvremenim znanjima iz vodstva i upravljanja (leadership i management) u kombinaciji s isusovačkom tradicijom organizacijskog i duhovnog vodstva dugom 500 godina.

Kroz radionice i predavanja, osobno vježbe, rasprave i rad u grupama obradit ćemo, između ostalog, i ove teme: vodstvo i ranjivost, donošenje odluka, kvalitetna komunikacija i rješavanje konflikata, služenje kroz dijalog, strategiranje, organizacija vremena i zadataka. Bit će tamo vremena i za kupanje, sunčanje i druženje, osobnu i zajedničku molitvu.

Animatori/ce:

 • Ivana Šarić Nađ: stručnjakinja za ljudske resurse i brendiranje, završila program “Razvijanje komunikacijskih vještina” na Londonskoj školi za odnose s javnošću.
 • Mladenka Majerić: poduzetnica, edukatorica, mentorica i stručnjakinja za fundraising i menadžment neprofitnih organizacija, dugogodišnja izvršna direktorica i voditeljica “Crvenih nosova”.
 • Tvrtko Barun: isusovac i svećenik, dugogodišnji voditelj udruge “Isusovačka služba za izbjeglice” u 4 zemlje s više od 50 zaposlenih, apsolvent Executive MBA-a.

Broj sudionika je ograničen (20 osoba). Rok prijave je do popunjenja slobodnih mjesta.

Vrijeme: 21. do 27. srpnja 2024. (od nedjelje u 16:00 do subote u 10:00)
Mjesto:
Dom za duhovne susrete “Betanija”, Ćunski (otok Lošinj)

Tvoj financijski doprinos za ovaj program: 345 € (za prijave do 20. lipnja, nakon toga cijena je 395 €), uz godišnju članarinu od 15 € za programe Centra (www.ignacije.hr/doprinos-solidarnost). Cijena uključuje 6 noćenja u jednokrevetnim sobama, sve obroke i animaciju programa. Ukoliko netko može i želi dati više od predložene cijene i time pokazati solidarnost s onima koji nisu u mogućnosti, bit ćemo zahvalni.

Svi podaci o računu za uplatu nalaze se na www.ignacije.hr/podrska.

Prijava je konačna kada na broj računa koji se nalazi na www.ignacije.hr/podrska uplatite akontaciju od 100 €. Potvrdu o uplati akontacije (bankovni izvod, sliku zaslona ili sl.) potrebno je poslati na email manreza@ignacije.hr. Akontacija će biti vraćena samo u slučaju odustajanja prije 20. lipnja (odnosno nove zamjenske prijave).

Prijave su preko sljedećeg upitnika: https://forms.gle/Rg9kZervxm3ooh2eA
Dodatna pitanja i informacije: manreza@ignacije.hr.

Fotografija: KOBU Agency

 • 00

  days

 • 00

  hours

 • 00

  minutes

 • 00

  seconds

Date

21. - 27. srp 2024.

Time

16:00 - 10:00

Troškovi

345,00 €

Mjesto održavanja

Dom za duhovne susrete ''Betanija'', Ćunski
Ćunski 36, 51550 Ćunski

Animator

Mladenka Majerić

Drugi animatori

Ivana Šarić Nađ
Tvrtko Barun SJ

Next Event

QR Code