Nakon kratkog vremena provedenog u šutnji, Magis krug započinje sa sudionikom koji je spreman podijeliti svoje iskustvo, a zatim se kreće u smjeru kazaljke na satu. Sudionici govore jedan po jedan, a ostali ih vrlo pažljivo slušaju bez ometanja i komentiranja.

Magis krug sastoji se od sljedećih elemenata: 

Uvodna molitva. Magis krug može početi s par uvodnih riječi podsjećajući na Božju prisutnost. 
Šutnja. Početna šutnja je svjesno promatranje proživljenog kako bismo primijetili najvažnije trenutke dana koji prolazi. Prisjećamo se posebnih trenutaka radosti, tuge, teškoća ili iznenađenja. Ovo kratko promišljanje jest poput prosijavanja mnogih zrnaca pijeska, ne bismo li među njima našli kakvo zrnce zlata.

1. krug. Započinjemo dijeljenje jednostavnih misli i dojmova: Kakav je bio ovaj dan? Razgovaramo o događajima koji su na nas pozitivno ili negativno djelovali i o našim reakcijama. Usmjeravamo se na odgovor na pitanje: koji su bili najjači i najslabiji trenuci u danu?

2. krug. U drugom krugu odgovaramo na pitanja o temi dana i o središnjoj točci jutarnje molitve. Kako su ti elementi bili prisutni tijekom mog dana i kakve su reakcije u meni izazvali? Ovo je dijalog između Božje Riječi i stvarnosti u našem životu. Također dijelimo kako otkrivamo Božju prisutnost u sebi, u svojim aktivnostima i odnosima.

3. krug. Konačno, u ovom trećem krugu možemo podijeliti ono što me najviše dotaknulo kada su govorili drugi sudionici. Također možemo dodati nešto na naša prethodna dijeljenja. Ovaj nam krug može pokazati kako utječemo jedni na druge. To je otvoreniji krug dijeljenja i komentiranje je dobrodošlo. (Međutim, to bi ipak trebalo činiti radi dopunjavanja ili dodavanja mišljenja, a ne s ciljem raspravljanja.)

4. krug. Pokušavamo sažeti svoje trenutne osjećaje i izraziti ih samo jednom riječju ili izrazom.

Završna molitva. Magis krug može se završiti kratkom molitvom ili pjesmom.

Kratki opis Magis kruga

Magis krug započinje Magis molitvom.
Nakon nekoliko trenutaka šutnje, slijedi dijeljenje spram ovih pitanja:

1. krug: Kakav je bio ovaj dan? Koje su bili najjači i najslabiji trenuci u danu?

2. krug: Na koji način  tema i središnja točka bili prisutni u meni tijekom cijeloga dana? Gdje sam otkrio/la Božju prisutnost?

3. krug: Što me najviše dotaklo u onome što su dijelili drugi ljudi?

4. krug: Pokušavam izraziti svoje osjećaje samo jednom riječju ili rečenicom.

Magis krug završava kratkom molitvom ili pjesmom.

Preuzeto s www.jesuits.eu
s engleskog prevela L.F.

Fotografija: Beth Macdonald

Prethodni članakOsnove komunikacije – razmišljanje
Sljedeći članakPrijatelj i učitelj: dvije slike Božanskog druženja