O nama

Centar za duhovnost i kulturu Ignacije nudi tradiciju sv. Ignacija svim osobama koje žele rasti u zrelosti i autentičnosti svog duhovnog života. Ova tradicija je provjerene kvalitete, povezana s konkretnim životom, integralna, klasična i suvremena u isto vrijeme. U tom smislu Centar želi biti alternativa duhovnostima privatnih objava te pobožnostima koje su teoretske, teološki nezrele i siromašne, ili ne odgovaraju na izazove i potrebe suvremenog čovjeka i svijeta.

Centar Ignacije je apostolsko djelo isusovaca (Družbe Isusove). Isusovcima je prvima povjereno poslanje pokazivanja puta prema Bogu kroz Duhovne vježbe i razlučivanje. To isusovci zajedno sa suradnicima kroz ovaj Centar žele činiti kroz vlastito življeno iskustvo i znanje o toj tradiciji.

Centar stavlja poseban naglasak na formaciju drugih te raznolikost sadržaja i programa. U svom djelovanju želimo biti uključivi poštujući raznolikost (religioznu, nacionalnu, političku…) osoba koje u Centru pronalaze snagu i poticaje za život u Kristu.