Edukacije VolimGA

Volonterska mreža Ante Gabrić (VolimGA) je program edukacije i slanja osoba na volontersko iskustvo izvan Europe. Program prati cjelokupni proces zaprimanja prijava, organiziranja puta, edukacije i formacije volontera te pruža podršku volonterima za vrijeme volontiranja u izabranoj državi i zajednici.

Prije odlaska u volonterska mjesta volonteri su obavezni proći program edukacije kao pripremu za volontersku misiju koji se sastoji od 5 jednodnevnih susreta i 1 vikenda (18.2., 3.-5.3., 25.3., 22.4., 13.5. i 3.6.). Tijekom pripreme naglasak će se staviti i na duhovnost, ali će se sudionike upoznati i s kulturom, razlikama u običajima, načinima ophođenja, komunikacije, lokalnoj zajednici, povijesti države, društva i politike zemalja u kojima se volontira. Volontere će se detaljno upoznati s mjestom volontiranja i uvjetima volonterskih mjesta. Program će buduće volontere pripremati uz vodstvo kroz minimalno 4 mjeseca. Isto vodstvo će se nastaviti za vrijeme volontiranja zahvaljujući suvremenim načinima komunikacije. Formacijski tim će se sastojati od raznih iskustveno-educiranih stručnjaka. Uz višemjesečnu obaveznu pripremu volontera Program pruža i administrativnu podršku (putovanje, prijave, cjepiva i sl., komunikacija s voditeljima misija na terenu…) i financijsku potporu.

Sudionici edukacije su obvezni prisustvovati svim edukacijama te će tijekom pripreme dobiti različite zadatke i materijale koje trebaju proučiti. Volonterske misije moguće je započeti 2 mjeseca nakon završetka edukacije (zbog zdravstvene pripreme, kupovine avionskih karata i sl.), a sam angažman u zemlji volontiranja trajat će minimalno 2 mjeseca.

Broj sudionika je ograničen.
Rok prijave: 7. veljače 2023.

Za više informacije i svoja pitanja o edukaciji i volontiranju te za susret s onima koji su volontirali preko VolimGA dođi na naš informativni Zoom susret u ponedjeljak 6. veljače u 20:00 (https://us02web.zoom.us/j/89491659172; Meeting ID: 894 9165 9172).

Tvoj financijski doprinos za ovaj program: 55 € (414 kn).
Više informacija na ignacije.hr/VolimGA.

Prijave su preko sljedećeg upitnika: https://forms.gle/nH49EwqmGHbyMzNk7.
Dodatna pitanja i informacije: volimga@ignacije.hr

Fotografija: Felicia Montenegro

Date

14. velj 2023. - 03. lip 2023.
Expired!

Troškovi

55,00 €

Mjesto održavanja

Ured Centra Ignacije
Zelengaj 25, 10 000 Zagreb
Kategorije

Animator

Marta Kunčević

Drugi animatori

suradnici

Next Event

QR Code