Edukacije VolimGA

Volonterska mreža Ante Gabrić (VolimGA) je program edukacije i slanja osoba na volontersko iskustvo izvan Europe. Program prati cjelokupni proces zaprimanja prijava, organiziranja puta, edukacije i formacije volontera te pruža podršku volonterima za vrijeme volontiranja u izabranoj državi i zajednici.

Prije odlaska u volonterska mjesta volonteri su obavezni proći program edukacije kao pripremu za volontersku misiju koji se sastoji od 5 jednodnevnih susreta i 1 vikenda. Tijekom pripreme naglasak će se staviti i na duhovnost, ali će se sudionike upoznati i s kulturom, razlikama u običajima, načinima ophođenja, komunikacije, lokalnoj zajednici, povijesti države, društva i politike zemalja u kojima se volontira. Volontere će se detaljno upoznati s mjestom volontiranja i uvjetima volonterskih mjesta. Program će buduće volontere pripremati uz vodstvo kroz minimalno 4 mjeseca. Isto vodstvo će se nastaviti za vrijeme volontiranja zahvaljujući suvremenim načinima komunikacije. Formacijski tim će se sastojati od raznih iskustveno-educiranih stručnjaka. Uz višemjesečnu obaveznu pripremu volontera Program pruža i administrativnu podršku (putovanje, prijave, cjepiva i sl., komunikacija s voditeljima misija na terenu…) i financijsku potporu.

Sudionici edukacije su obvezni prisustvovati svim edukacijama te će tijekom pripreme dobiti različite zadatke i materijale koje trebaju proučiti. Volonterske misije moguće je započeti 2 mjeseca nakon završetka edukacije (zbog zdravstvene pripreme, kupovine avionskih karata i sl.), a sam angažman u zemlji volontiranja trajat će minimalno 2 mjeseca.

Broj sudionika je ograničen.

Tvoj financijski doprinos za ovaj program: 400 kn (53 €).
Više informacija na www.ignacije.hr/volimga.

Prijave su preko sljedećeg upitnika: https://forms.gle/M3ppBpsz13hJBwiR7.
Dodatna pitanja i informacije: volimga@ignacije.hr.

Fotografija: Felicia Montenegro

Date

22. ruj 2022. - 31. sij 2023.
Ongoing...

Troškovi

400,00 HRK

Mjesto održavanja

Župa Bezgrešnog Srca Marijina
Jordanovac ul. 110, 10000, Zagreb
Kategorije

Animator

Marta Kunčević

Drugi animatori

suradnici

Next Event

QR Code