Edukacije VolimGA

Volonterska mreža Ante Gabrić (VolimGA) je program edukacije i slanja osoba na volontersko iskustvo izvan Europe. Program prati cjelokupni proces zaprimanja prijava, organiziranja puta, edukacije i formacije volontera te pruža podršku volonterima za vrijeme volontiranja u izabranoj državi i zajednici.

Prije odlaska u volonterska mjesta volonteri su obavezni proći program edukacije kao pripremu za volontersku misiju koji se sastoji od 3 jednodnevna susreta (24.2., 13.4., 11.5.), 1 kratkog online susreta (4.6.) i 2 vikenda (15. – 17.3. i 21. – 23.6.). Tijekom pripreme naglasak će se staviti i na duhovnost, ali će se sudionike upoznati i s kulturom, razlikama u običajima, načinima ophođenja, komunikacije, lokalnoj zajednici, povijesti države, društva i politike zemalja u kojima se volontira. Volontere će se detaljno upoznati s mjestom volontiranja i uvjetima volonterskih mjesta. Program će buduće volontere pripremati uz vodstvo kroz minimalno 4 mjeseca. Isto vodstvo će se nastaviti za vrijeme volontiranja zahvaljujući suvremenim načinima komunikacije. Formacijski tim će se sastojati od raznih iskustveno-educiranih stručnjaka. Uz višemjesečnu obaveznu pripremu volontera Program pruža i administrativnu podršku (putovanje, prijave, cjepiva i sl., komunikacija s voditeljima misija na terenu…) i financijsku potporu.

Sudionici edukacije su obvezni prisustvovati svim edukacijama te će tijekom pripreme dobiti različite zadatke i materijale koje trebaju proučiti. Volonterske misije moguće je započeti 2 mjeseca nakon završetka edukacije (zbog zdravstvene pripreme, kupovine avionskih karata i sl.), a sam angažman u zemlji volontiranja trajat će minimalno 2 mjeseca.

Broj sudionika je ograničen.
Rok prijave: 04. veljače 2024.

Za više informacije i svoja pitanja o edukaciji i volontiranju te za susret s onima koji su volontirali preko VolimGA dođi na naš informativni Zoom susret u srijedu 31. siječnja u 20:00 sati.

Tvoj financijski doprinos za ovaj program: 65 € uz godišnju članarinu u Centru Ignacije u iznosu 15 €. U troškove edukacija su uključeni troškovi smještaja i hrane za vrijeme vikend edukacija, osvježenja na jednodnevnim susretima, materijali za edukacije i sl.
Sve informacije o načinu uplate saznajte na www.ignacije.hr/podrska.

Prijave su preko sljedećeg upitnika: https://forms.gle/PNtQUh21fzU1eY8o7.
Dodatna pitanja i informacije: volimga@ignacije.hr

Fotografija: Felicia Montenegro

Date

04. velj 2024. - 23. lip 2024.
Expired!

Troškovi

65,00 €

Mjesto održavanja

Ured Centra Ignacije
Međimurska 21, 10 000 Zagreb

Animator

Centar Ignacije

Drugi animatori

suradnici

Next Event

QR Code