Gost druge tribine iz ciklusa Vrijeme za razgovor: Vođe među nama, koje organizira Centar Ignacije, bio je pjevač, kantautor i voditelj molitvene zajednice Srce Isusovo, Alan Hržica. Na tribini je otvoreno progovorio o svom iskustvu vodstva, osobnom duhovnom putu i o važnosti sustavne edukacije i ulaganja znanja u razvoj vodstva kako u Crkvi, tako i u mnogim organizacijama. 

Tribina Vođe među nama i ovoga se puta održala s ciljem upoznavanja šire javnosti s konceptom kršćanskog vodstva te kako bi predstavila one pojedince koji su tijekom svoje karijere vodili druge ili još uvijek imaju ulogu vođe, a baštine kršćanske vrijednosti. Hržica je u razgovoru s moderatoricom tribine, poduzetnicom i stručnjakinjom za strateško planiranje i fundraising, Mladenkom Majerić, istaknuo kako je za kvalitetno vodstvo važan timski rad, dobro razumijevanje i uvažavanje te poštivanje.

“Pojam vođe u našem svijetu još uvijek nije potpuno razumljiv. Vođa prvenstveno ima veliku odgovornost, mora se ponašati dobro i moralno, raditi predano, puno moliti, ali i biti na terenu sa svojim ljudima. Mislim da u Crkvi ne manjka dobroga kadra, ali važno je da svećenici i laici surađuju jer zajedno mogu puno toga učiniti. Laik bez svećenika ne može, a niti svećenik bez laika, počevši od organizacije pa do rada s ljudima, i rekao bih da je ta suradnja jedan dobar recept. Laici mogu puno naučiti od svećenika i bez svećenika ne mogu ništa, a svećenici od laika mogu dobiti jednu vedrinu i polet”, poručio je Hržica i dodao kako je edukacija o ispravnom i moralnom vodstvu i vođenju važna.

Prethodni članakPromocija 4. generacije polaznika tečaja Biti vođa u školi sv. Ignacija
Sljedeći članakSuze kao znak kristolikog prijateljstva