Jednodnevne radionice

Jednodnevne radionice Akademije za kršćansko vodstvo za cilj imaju produbiti sudionicima specifične vještine i alate iz područja organizacije i vodstva. Kroz dinamične radionice stručnjaci iz područja poduzetništva, obrazovanja, fundraisinga i komunikacija podijelit će svoje znanje o temama kao što su strategiranje, osmišljavanje misije, vizije i vrijednosti, pisanje projekata, komunikacijske strategije i slično.

Radionica: Pisanje i priprema EU projekata

Datum radionice: 14. listopada 2023., subota
Vrijeme: 9.00 – 17.00h
Mjesto: Ilica 28 (Zaklada Rhema), Zagreb
Link za prijavu: PRIJAVA
Cijena radionice: 25€ + 15€ članarina u Centru Ignacije, podaci o uplati na linku

Na radionici će se sudionici upoznati s mogućnostima financiranja projekata iz EU sredstava te kroz teorijski uvod i praktične vježbe upoznati metodologiju pripreme EU projekata. Na radionici mogu sudjelovati oni koji do sada nisu imali doticaja s EU projektima, kao i oni koji već imaju predznanja i žele ih produbiti. S obzirom na to da će radionica uključivati praktične vježbe, svi oni koji imaju ideje za EU projekte, moći će ih dodatno razraditi sukladno metodologiji pripreme EU projekata.

Voditelj radionice: Hrvoje Vargić 

Direktor tvrtke Theoria Consulting International, u sklopu koje pomaže domaćim i međunarodnim klijentima u pripremi i provedbi EU projekata, strateškom planiranju i financijama. Prije toga radio je kao savjetnik za EU projekte u konzultantskoj firmi i jednoj u međunarodnoj fondaciji. Svoj prvi EU projekt pripremio je 2012. te je u zadnjih 10 godina ostvario financiranje za sedamdesetak projekata, kroz koje su njegovi klijenti dobili preko 10 milijuna eura.

Radionica: Google for Nonprofits – oglašivački alati za tvoju organizaciju 

Datum radionice: 9. prosinca 2023., subota
Vrijeme: 14 – 19h
Mjesto: Ilica 28 (Zaklada Rhema), Zagreb
Link za prijavu: PRIJAVA
Cijena radionice: 25 eura + 15 eura članarina u Centru Ignacije, podaci o uplati na linku

Na radionici će polaznici detaljnije upoznati program Google for Nonprofits s posebnim naglaskom na Google Ad grant. Radionica će polaznicima, prvenstveno članovima neprofitnih organizacija, pomoći dobiti i iskoristiti Google donaciju od 10.000 dolara mjesečno kroz vaučer za Google oglase. Radionica je namijenjena svim udrugama koje žele prezentirati svoje aktivnosti većem broju sudionika, prikupiti više donacija, prezentirati se većem broju članova. Kroz predavanje će polaznici upoznati funkcioniranje Google Ad granta, naučiti kako postaviti kampanje i oglase te kako pratiti svoj uspjeh kroz Google Analytics.

Voditelj radionice: Vedran Pražen 

Konzultant u digitalnom marketingu s više od 20 godina iskustva u primjeni digitalnog marketinga, autor dvije knjige s područja Internet marketinga te gost predavač na konferencijama, fakultetima i stručnim radionicama. Uz posao konzultanta, obnaša i funkciju tajnika Bratovštine Sv. Jakova, a dosada je prohodao više od 3500 kilometara na Camino rutama u Španjolskoj, Portugalu, Francuskoj i Hrvatskoj.

Radionica: Vodstvo koje služi viziji, misiji i vrijednostima

Datum radionice: 25. studenog 2023., subota
Vrijeme: 13.00 do 17.00h
Mjesto: Ilica 28 (Zaklada Rhema), Zagreb
Link za prijavu: PRIJAVA
Cijena radionice: 25€ + 15€ članarina u Centru Ignacije, podaci o uplati na linku

Kako voditi sebe, a kako druge i zašto su pri tome bitni vizija, misija i vrijednosti te kako ih oblikovati i komunicirati, bit će teme ove radionice. Svako vodstvo ima moć i utjecaj na ljude i društvo, a u kontekstu kršćanskog vodstva, ima prije svega odgovornost služenja Bogu i kršćanskim vrijednostima.
Razmatrat ćemo kakvo je naše služeće vodstvo, koliko smo odgovorni onima kojima služimo te kakve vrijednosti pri tome stvaramo.
U zadnjem dijelu radionice, govorit ćemo o vođenju u kriznim situacijama.

Teme radionice:

  1. Osobno vodstvo
  2. Vodstvo u organizaciji
  3. Vodstvo u društvu
  4. Krizno vodstvo

Voditeljica radionice: Mladenka Majerić

Svoje višegodišnje iskustvo u radu neprofitnih organizacija stekla je kroz aktivnu ulogu u radu međunarodnih i nacionalnih udruga. Devet godina bila je izvršna direktorica udruge CRVENI NOSOVI klaunovidoktori te aktivno sudjelovala u radu međunarodne organizacije RED NOSES Clowndoctors International. Certificirani je Executive coach.
Tijekom zadnje tri godine vodi radionice strateškog planiranja za udruge u Hrvatskoj te savjetovanje i edukacije iz područja fundraisinga i liderstva. Osnivačica je i upraviteljica Zaklade Žuta točka – za izgradnju filantropske i fundraising kulture u Hrvatskoj. Završila je program liderstva neprofitnih organizacija – Central and Eastern European Leadership Development program „Leaders of tomorrow“ te program „Certificate in Fundraising“ britanskog Instituta za fundraising. Predavačica je na Akademiji za kršćansko vodstvo Centra Ignacije. Dobitnica je nagrade MBA Croatia za društveni doprinos za 2020. godinu.