Obiteljsko duhovno ljeto

Ovaj tjedan prilika je da se kao obitelj odmorite i obnovite: u ljepotama otoka Lošinja i dubinama ignacijevske tradicije.
Ova duhovna obnova kreće od pitanja Tko sam ja?
Da bismo našli odgovor na to pitanje, promatrat ćemo se s različitih strana uz pomoć duhovnih poticaja koje ćemo u tišini razmatrati te sa svojim bračnim drugom dijeliti.

Da bih bio prihvaćen i zapažen, trudim se da neke od mojih kvaliteta naročito ističem. U isto vrijeme skrivam dijelove svoje osobnosti koje smatram negativnima. Gledat ćemo i neke trenutke u kojima nisam vjerovao/la u sebe, kako reagiram na kompliment… U stvarnosti ja sam mješavina između kvaliteta i nesavršenosti i kao takav/takva zaslužujem biti voljen/voljena i poštovan/poštovana.
Što sebe osobno više ljubim, to mi više uspijeva susresti druge i ostvarivati čežnju za trajnim, bliskim i odgovornim odnosima i tako činiti vidljivom Božju ljubav u svijetu. Ako odlučimo ljubiti svog muža/ženu, naše različitosti mogu biti prilika za susret i međusobno obogaćivanje. Ispunjujući odnos s drugima također podrazumijeva dobro odrađivati sukobe i slušati srcem. Način na koji slušamo druge i Boga je isti.

Ovo su sržne teme koje ćemo na osoban i praktičan način doticati u ovoj duhovnoj obnovi. U programu je stoga uključen integrativan pristup drevne tradicije ignacijevske duhovnosti, razmatranja nad biblijskom riječi, uz svetu misu, klanjanje te mogućnost za ispovijed i duhovni razgovor.

Bit će tu vremena i za obiteljsko druženje na suncu i plaži.

Za vrijeme programa za roditelje, za djecu će se brinuti volonteri/ke animatori/ce.

Vrijeme: 30.6. (nedjelja popodne) do 6.7.2024. (subota ujutro)
Mjesto: Dom za duhovne susrete “Betanija”, Ćunski (otok Lošinj)

Animatori: Hrvoje Mravak SJ i obitelj Vujević

Tvoj financijski doprinos: 323 € za osobe od 15 i više godina, 110 € za djecu od 6 do 14 godina, uz 15 € za godišnju članarinu u Centru Ignacije za punoljetne osobe (www.ignacije.hr/doprinos-solidarnost). Cijena uključuje 6 noćenja, sve obroke i animaciju programa.

Prijava je konačna kada na broj računa koji se nalazi na www.ignacije.hr/podrska uplatite akontaciju od 100 €, najkasnije do tjedan dana nakon što ispunite prijavnicu – nakon čega ćete detaljnije informacije dobiti e-poštom. Potvrdu o uplati akontacije (bankovni izvod, sliku zaslona ili sl.) potrebno je poslati na email manreza@ignacije.hr u roku od tjedan dana od prijave.
Akontacija će biti vraćena samo u slučaju odustajanja prije 10. lipnja (odnosno nove zamjenske prijave).

Prijave su na upitniku: PRIJAVA
Upitnik za prijavu ispunjava posebno svaki od supružnika.

Dodatna pitanja i informacije:
 manreza@ignacije.hr

Fotografija: Juan Pablo Rodriguez

 • 00

  days

 • 00

  hours

 • 00

  minutes

 • 00

  seconds

Date

30. lip 2024. - 06. srp 2024.

Time

16:00 - 10:00

Troškovi

323,00 €

Mjesto održavanja

Dom za duhovne susrete ''Betanija'', Ćunski
Ćunski 36, 51550 Ćunski

Animator

Centar Ignacije

Drugi animatori

Hrvoje Mravak SJ

Next Event

QR Code