Duhovna obnova na Korčuli: Bacite mreže na drugu stranu (Iv 21,6)

Ova duhovna obnova u šutnji i pouzdanju u Božju providnost (s puno vremena tišine i samoće, ali i zajedničkog dijeljenja iskustava molitve i ponešto druženja) oslanja se na ignacijevsko iskustvo o umijeću razlučivanja i odlučivanja kako ga donosi knjiga “Prilika ili napast” isusovca Silvana Faustija. Predlaže biblijska razmatranja kako da živimo u punini slobode. Pomaže nam da uočimo razliku između prolazne ugode i duboke radosti. Radost i žalost srca su u dubini naše duše kriterij dobra i zla.

Program se odvija u jednostavnosti života. Neke obroke ćemo blagovati u tišini. Hrana će biti jako jednostavna; sami ćemo spremati obroke; ručat ćemo ono što sami u moru svojom udicom ulovimo. Time ćemo vježbati povjerenje u Božju velikodušnu providnost. Možda će to značiti da ćemo neke dane biti gladni. Ako želiš razviti tu hrabrost i povjerenje, dobro došao, dobro došla.

Sve to se se odvija od 10.-16. srpnja u samostanu Družbe Kćeri Milosrđa u Prižbi na južnoj strani otoka Korčule, raju na zemlji u koji se sama, ali i s djecom iz sirotišta, povlačila bl. Marija Propetog Isusa Petković. U programu će biti vremena i za kupanje i sunčanje.

Ponijeti za sobom: Sv. Pismo te udicu ili drugi pribor za lovljenje ribe.

Animator: p. Hrvoje Mravak SJ i isusovački novaci
Dob sudionika: 20-35 godina
Broj sudionika je ograničen na 20 osoba.
Rok prijave je do 25. lipnja.

Zainteresirani se najprije trebaju javiti p. Hrvoju Mravku na hmravak@gmail.com za 2 predprijavne vježbe, koje svaka traje otprilike 2 tjedna.

Tvoj financijski doprinos za ovaj program: 140 € (1.050 kn) studenti, 170 € (1.275 kn) ostali; uz godišnju članarinu od 15 € Centra Ignacije (vrijedi za sve radionice, tečajeve, obnove, hodočašća… koje organiziramo). Plaćanje kotizacije od 70 € se radi nakon obavljene 2 predprijavne vježbe.
Cijena uključuje 6 noćenja u dvokrevetnim ili višekrevetnim sobama (posteljina i ručnici uključeni), vrlo jednostavne obroke i animaciju programa. Ukoliko netko može i želi dati više od predložene cijene i time pokazati solidarnost s onima koji nisu u mogućnosti, bit ćemo zahvalni.

Date

10. - 16. srp 2023.
Expired!

Troškovi

140,00 €

Mjesto održavanja

Samostan Družbe Kćeri Milosrđa
Prižba, Korčula

Animator

Hrvoje Mravak SJ

Next Event

QR Code