Susret sa Životom u sebi i u svojim odnosima

Ova duhovna obnova u šutnji (s puno vremena tišine i samoće, ali i zajedničkog dijeljenja iskustava molitve, plesa i ponešto druženja) kreće od pitanja Tko sam ja?
Da bismo našli odgovor na to pitanje, promatrat ćemo se s različitih strana uz pomoć duhovnih poticaja koje ćemo u tišini razmatrati.
Da bih bio prihvaćen i zapažen, trudim se da neke od mojih kvaliteta naročito ističem. U isto vrijeme skrivam dijelove svoje osobnosti koje smatram negativnima. Gledat ćemo i neke trenutke u kojima nisam vjerovao u sebe, kako reagiram na kompliment… U stvarnosti ja sam mješavina između kvaliteta i nesavršenosti i kao takav/takva zaslužujem biti voljen/voljena i poštovan/poštovana.
Što sebe osobno više ljubim, to mi više uspijeva susresti druge i ostvarivati čežnju za trajnim, bliskim i odgovornim odnosima i tako činiti vidljivom Božju ljubav u svijetu. Ako odlučimo ljubiti druge, naše različitosti mogu biti prilika za susret i međusobno obogaćivanje. Ispunjujući odnos s drugima također podrazumijeva dobro odrađivati sukobe i slušati srcem. Način na koji slušamo druge i Boga je isti.
Ovo su sržne teme koje ćemo na osoban i praktičan način doticati u ovoj duhovnoj obnovi. U programu je stoga uključen integrativan pristup drevne tradicije ignacijevske duhovnosti, razmatranja nad biblijskom riječi, molitve kroz ples i pokret, uz svetu misu, klanjanje te mogućnost za ispovijed i duhovni razgovor.
Plesno predznanje nije potrebno. Koriste se jednostavni koraci uz instrumentalnu kršćansku glazbu.

Program se odvija u jednostavnosti života. Neke obroke ćemo blagovati u tišini. Hrana će biti jako jednostavna, ponekad i asketska; sami ćemo spremati obroke. Ako želiš razviti tu hrabrost i povjerenje, dobro došao, dobro došla.
Sve to se se odvija od 9. do 16. kolovoza u samostanu Družbe Kćeri Milosrđa u Prižbi na južnoj strani otoka Korčule, raju na zemlji u koji se sama, ali i s djecom iz sirotišta, povlačila bl. Marija Propetog Isusa Petković. U programu će biti vremena i za kupanje i sunčanje.

Ponijeti za sobom: Sv. Pismo; bilježnicu i olovku

Animatori: Andreja Čondor, p. Hrvoje Mravak SJ, isusovački novaci
Dob sudionika: 20-40 godina
Broj sudionika je ograničen na 20 osoba.
Rok prijave je do 15. srpnja.

Zainteresirani se najprije trebaju javiti p. Hrvoju Mravku na hmravak@gmail.com za 2 predprijavne vježbe, koje traju otprilike 2 tjedna.

Tvoj financijski doprinos za ovaj program: 210 € (karta za trajekt nije uključena); uz godišnju članarinu od 15 € u Centru Ignacije (vrijedi za sve radionice, tečajeve, obnove, hodočašća… koje organiziramo). Plaćanje kotizacije od 70 € se radi nakon obavljene 2 predprijavne vježbe. Cijena uključuje 7 noćenja u dvokrevetnim ili višekrevetnim sobama (posteljina i ručnici uključeni), vrlo jednostavne obroke i animaciju programa. Ukoliko netko može i želi dati više od predložene cijene i time pokazati solidarnost s onima koji nisu u mogućnosti, bit ćemo zahvalni.

 

 • 00

  days

 • 00

  hours

 • 00

  minutes

 • 00

  seconds

Date

09. - 16. kol 2024.

Troškovi

210,00 €

Mjesto održavanja

Samostan Družbe Kćeri Milosrđa
Prižba, Korčula

Animator

Andreja Čondor

Drugi animatori

Hrvoje Mravak SJ
suradnici

Next Event

QR Code