duhovnost-u-praksi-centar-ignacije-duhovni-programi-losinj

Živi čovjek – duh, duša i tijelo – slava Božja

Tjedan je zamišljen kao vrijeme posvješćivanja zamrlih dijelova tijela, duha i duše unutar kojeg ćemo predstaviti moguće alate (načine) pomirenja i oživljavanja istih. Zajedno sa svećenikom, psihologom i fizioterapeutom otvori teme, postavi pitanja i osnaži se u smjeru povećanja kvalitete života vlastitog tijela, psihe i duše. U tome će nam pomoći fizičke vježbe prema metodi dinamičke neuromuskularne stabilizacije (DNS), duhovne vježbe temeljene na ignacijevskoj duhovnosti, a kroz niz iskustvenih vježbi moći ćemo upoznati, istražiti i propitati preporuke suvremene psihologije u službi poboljšanja našega duhovnog života i osobne dobrobiti.

Povezanost tjelesnog, psihičkog i duhovnog nije ništa novo. Sveti Ignacije započinje svoje „Duhovne vježbe” sljedećom napomenom: “… kao što su hod, pješačenje i trčanje tjelesne vježbe, isto se tako duhovnim vježbama naziva svaki način da se duša pripravi i skloni da… tražimo i nađemo Božju volju, uredivši svoj život.” (DV1)

Vrijeme: 4. do 10. kolovoza 2024.
Mjesto: Dom za duhovne susrete “Betanija”, Ćunski, otok Lošinj

Animatori:

 • Ivana Jurić, psihologinja i psihoterapeutkinja, voditeljica Centra Izvor koji provodi treninge, supervizije i psihoterapiju. Ima višegodišnje iskustvo kao stručni suradnik u institucijama za odgoj i obrazovanje; certificirana iz nekoliko terapijskih pravaca, trenerica je, supervizor i suosnivačica Centra za psihodramu. Radi individualnu i grupnu psihoterapiju s odraslim osobama, adolescentima i djecom.
 • Nikolina Cvetković: fizioterapeutkinja, aktivno se bavi proučavanjem zdravog (normalnog) pokretanja tijela te je za to našla uporište u DNS metodi koja se temelji na normalnom neuromotornom razvoju djeteta u prvoj godini života; pratiteljica je u ignacijevskim duhovnim vježbama.
 • Antun Faltak: svećenik Bjelovarsko-križevačke biskupije, zaredjen 2015. godine; djeluje kao crkveni pravnik.

Tvoj financijski doprinos: 336 € (za prijave do 1. srpnja, nakon toga cijena je 385 €), uz 15 € za godišnju članarinu u Centru Ignacije (www.ignacije.hr/doprinos-solidarnost). Cijena uključuje 6 noćenja, sve obroke i animaciju programa.
Prijava je konačna kada na broj računa koji se nalazi na www.ignacije.hr/podrska uplatite akontaciju od 100 €, najkasnije do tjedan dana nakon što ispunite prijavnicu – nakon čega ćete detaljnije informacije dobiti e-poštom. Potvrdu o uplati akontacije (bankovni izvod, sliku zaslona ili sl.) potrebno je poslati na email manreza@ignacije.hr u roku od tjedan dana od prijave.
Akontacija će biti vraćena samo u slučaju odustajanja prije 4. srpnja (odnosno nove zamjenske prijave).

Prijave su na upitniku: PRIJAVA 
Dodatna pitanja i informacije: manreza@ignacije.hr

Fotografija: Vultar Bahr

 

 • 00

  days

 • 00

  hours

 • 00

  minutes

 • 00

  seconds

Date

04. - 10. kol 2024.

Time

16:00 - 10:00

Troškovi

336,00 €

Mjesto održavanja

Dom za duhovne susrete ''Betanija'', Ćunski
Ćunski 36, 51550 Ćunski

Animator

Ivana Jurić

Drugi animatori

Nikolina Cvetković
vlč. Antun Faltak

Next Event

QR Code