Život na moru za srednjoškolce

Ova duhovna i mornarska avantura osmišljena je za srednjoškolce koji ne moraju biti “ni veliki mornari, ni veliki molitelji”. Nije obvezno znati jedriti, dovoljno je da osoba ima želju naučiti. Nije ni potrebno biti najpobožnija osoba u razredu, dovoljno je imati otvorenost za Boga u svom životu.

Kroz ovaj morski izazov i život posade posvjestit ćemo si svoj trenutni život, prepoznati Božje tragove u svojoj svakodnevici i razmisliti što želimo (s Bogom) napraviti od svoje bliže i dalje budućnosti.

Jedrenje je sport, ali i zabava. Zajednički život posade često nas potiče na lijepe trenutke zabave i smijeha. Ipak, biramo stil života posade koji je jednostavan. Draža nam je kuhinja koja je umjerena, sidrenje od marina, večeri uz gitaru i pjesmu na palubi. Svijet jedrenja može nam dozivati u pamet slike luksuza, ali nas može i poticati na jednostavnost blisku prirodi. To su sredstva kojima ćemo si pomagati, a sve u smjeru vjernosti Kristovom životu i riječima. Otvorit ćemo se Bogu da nam govori preko mora, biblijskih tekstova i naših života.

Vrijeme: od 22. do 29. lipnja 2024.
Mjesto: jedrilica s polaskom iz Trogira.
Animatori: Đurđica Blažević, Sanja Počuča, Matko Štambuk i Tvrtko Barun SJ.

Program: na 2 jedrilice se ukrcava ukupno 16 osoba (na svakom brodu je 1 skiper i 1 duhovni pratitelj/ica odnosno svećenik). Dani su ispunjeni osobnim vremenom za molitvu, nagovorima, jedrenjem, tišinom, individualnim razgovorom s duhovnim pratiteljem/icom, dijeljenjem i druženjem.

Broj sudionika je ograničen na 12 osoba. Rok prijave je do popunjenja slobodnih mjesta.

Prijave su na sljedećem upitniku: PRIJAVA

Cijena: 479 € (za prijave do 27. svibnja, nakon toga cijena je 529 €) uz godišnju članarinu punoljetne osobe za programe Centra od 15 € (www.ignacije.hr/doprinos-solidarnost). Cijena uključuje smještaj, hranu, skipera, lučku pristojbu, ulaz u PP Telašćicu i NP Kornati te animaciju programa.

Prijava je konačna kada na broj računa koji se nalazi na www.ignacije.hr/podrska uplatite akontaciju od 100 €, najkasnije do tjedan dana nakon što ispunite prijavnicu. Nakon toga ćete detaljnije informacije dobiti e-poštom. Potvrdu o uplati akontacije (bankovni izvod, sliku zaslona ili sl.) potrebno je poslati na email manreza@ignacije.hr u roku od tjedan dana od uplate.
Akontacija će biti vraćena samo u slučaju odustajanja prije 22. svibnja (odnosno nove zamjenske prijave).

Uvjeti sudjelovanja:

 • Psihološka stabilnost i prosječna fizička spremnost.
 • Upitnik ispunjava sudionik ako je punoljetan, tj. roditelj/skrbnik ako je sudionik maloljetna osoba.
 • Sudionici koji će u vrijeme održavanja programa biti maloljetni obavezni su prije početka programa donijeti u fizičkom obliku suglasnost o sudjelovanju u programupotpisanu od oba roditelja/skrbnika.

Dodatna pitanja i informacije: manreza@ignacije.hr

Fotografija: Kaur Martin

 • 00

  days

 • 00

  hours

 • 00

  minutes

 • 00

  seconds

Date

22. - 29. lip 2024.

Time

11:00 - 12:30

Troškovi

479,00 €

Mjesto održavanja

Trogir

Animator

Đurđica Blažević

Drugi animatori

Sanja Počuča
Tvrtko Barun SJ
Matko Štambuk

Next Event

QR Code