Financijski doprinos i solidarnost

Centar za duhovnost i kulturu Ignacije je volonterski projekt. Kroz svoje programe i sadržaje Centar nastoji omogućiti vrijeme i mjesto duhovne obnove i susreta što većem broju osoba. To uključuje i pokrivanje objektivnih troškova koje predloženi programi zahtijevaju.

U tome se vodimo trima kriterijima:

  1. Kriterij mogućnosti: Centar želi primiti što veći broj ljudi. Trudimo se da troškovi programa tome ne budu prepreka. Ako imate financijskih poteškoća, to nam napomenite u svojoj prijavi! Zajedno ćemo pronaći rješenje.
  2. Kriterij realnosti: programi koji uključuju noćenje podrazumijevaju troškove smještaja i hrane. Oni konkretno ovise o duhovnom centru, kući ili samostanu u kojem se program odvija.
  3. Kriterij solidarnosti: možda ćete moći dati više od predloženog i omogućiti drugoj osobi da doživi duhovno iskustvo zahvaljujući vašoj podršci. Ili naprotiv, ta solidarnost će vama dati mogućnost sudjelovanja.

Zbog toga vas molimo za vaš financijski doprinos za sudjelovanje u našim programima – na principu solidarnosti. U tom smislu trošak prikazan u nastavku nije stavljen kao fiksna cijena već orijentir.

Orijentir za vaš financijski doprinos

  • Ovo je orijentir: odgovara cijeni troškova za odvijanje programa Centra. Financijski doprinos nikome ne smije biti prepreka za sudjelovanje. Konačna odluka je prepuštena vašem nahođenju.
  • Zahvaljujemo onima koji mogu “dati više”: te osobe će činom podrške i solidarnosti pomoći da primimo ljude koji možda nisu u (velikoj) financijskoj mogućnosti…
  • U slučaju financijskih poteškoća, javite nam se prilikom prijave.
Članarina za sve programe Centra (vrijedi 1 godinu, uplaćuje se kao potvrda konkretne prijave)15 € po osobi
Troškovi punog pansiona za programe uživo (uključujući: večeru, noćenje, doručak i ručak)37 € po danu
Nagrada i troškovi puta za animatore programa uživo10 do 15 € po danu

Napomena: Centar ne organizira putovanje do mjesta održavanja programa – na svakom sudioniku je da se za to pobrine.
Ako želite podržati viziju i misiju Centra mimo konkretnog programa, više informacija za to naći ćete na stranici Moja podrška. Unaprijed Vam hvala na tome!

Tvoja kotizacija

Koraci dolaska i sudjelovanja na nekom od programa Centra su sljedeći:

  1. Ispunjavanje upitnika prijave.
  2. Uplata članarine kojom postaješ član/ica korisnik udruge Centar za duhovnost i kulturu Ignacije. Ona vrijedi idućih 365 dana i potvrđuje tvoju prijavu; uplaćuje se samo jednom godišnje bez obzira na koliko programa sudjelovao/la.
  3. Potvrdu o uplati članarine (bankovni izvod, sliku zaslona i sl.) potrebno je poslati na email manreza@ignacije.hr u roku od tjedan dana od prijave.

Uplata članarine / kotizacije vrši se uplatom na bankovni račun, skeniranjem bar koda ili kriptovalutom – sve je opisano na stranici moja podrška.