Financijski doprinos i solidarnost

Centar za duhovnost i kulturu Ignacije je potpuno volonterski projekt. Kroz svoje programe i sadržaje Centar nastoji omogućiti vrijeme i mjesto duhovne obnove i susreta što većem broju osoba. To uključuje i pokrivanje troškova koje predloženi programi zahtijevaju.

U tome se vodimo trima kriterijima:

 1. Kriterij mogućnosti: Centar želi primiti što veći broj ljudi. Trudimo se da troškovi programa tome ne budu prepreka. Ako imate financijskih poteškoća, to nam napomenite u svojoj prijavi! Zajedno ćemo pronaći rješenje.
 2. Kriterij realnosti: programi koji uključuju noćenje podrazumijevaju troškove smještaja i hrane. Oni konkretno ovise o duhovnom centru, kući ili samostanu u kojem se program odvija.
 3. Kriterij solidarnosti: možda ćete moći dati više od predloženog i omogućiti drugoj osobi da doživi duhovno iskustvo zahvaljujući vašoj podršci. Ili naprotiv, ta solidarnost će vama dati mogućnost sudjelovanja.

Zbog toga vas molimo za vaš financijski doprinos za sudjelovanje u našim programima – na principu solidarnosti. U tom smislu trošak prikazan u nastavku nije stavljen kao fiksna cijena već orijentir.

Orijentir za vaš financijski doprinos

 • Ovo je orijentir: odgovara cijeni troškova za odvijanje programa Centra. Financijski doprinos nikome ne smije biti prepreka za sudjelovanje. Konačna odluka je prepuštena vašem nahođenju.
 • Zahvaljujemo onima koji mogu “dati više”: te osobe će nam činom podrške i solidarnosti pomoći da primimo ljude koji možda nisu u (velikoj) financijskoj mogućnosti…
 • U slučaju financijskih poteškoća, javite nam se prilikom prijave.
Članarina (kotizacija) za sve programe Centra (vrijedi 1 godinu, uplaćuje se kao potvrda konkretne prijave)100 kn po osobi
Troškovi punog pansiona za programe uživo (uključujući: večeru, noćenje, doručak i ručak)230 kn po danu
Nagrada i troškovi puta za animatore programa uživo70 do 110 kn po danu
Nagrada za animatore programa online20 do 50 kn po susretu

Svoj doprinos za smještaj, hranu i animaciju moći ćete dati na kraju programa na kojem sudjelujete.
Napomena: Centar ne organizira putovanje do mjesta održavanja programa – na svakom sudioniku je da se za to pobrine.
Ako želite podržati rad Centra mimo konkretnog programa, više informacija za to naći ćete na stranici Moja podrška.

Tvoja kotizacija

Koraci dolaska i sudjelovanja na nekom od programa Centra su sljedeći:

 1. Ispunjavanje upitnika prijave.
 2. Uplata članarine kojom postaješ član/ica korisnik udruge Centar za duhovnost i kulturu Ignacije. Ona vrijedi godinu dana i potvrđuje vašu prijavu; uplaćuje se samo jednom godišnje bez obzira na koliko programa sudjelovali.
 3. Potvrdu o uplati članarine (bankovni izvod, sliku zaslona i sl.) potrebno je poslati na email manreza@ignacije.hr u roku od tjedan dana od prijave.

Uplata kotizacije vrši se na:

 • Nositelj računa: Centar za duhovnost i kulturu Ignacije (Palmotićeva 31, 10000 Zagreb)
 • IBAN: HR8623600001102938583
 • SWIFT (BIC): ZABAHR2X
 • Poziv na broj: DATUM UPLATE
 • Opis plaćanja: “Ime programa za koji se prijavljujem