Život na moru

Ova duhovna obnova osmišljena je za osobe koji ne moraju biti “ni veliki mornari, ni veliki molitelji”. Nije obvezno znati jedriti, dovoljno je da osoba ima želju naučiti. Nije ni potrebno imati nepokolebljivu vjeru, dovoljno je imati čežnju produbiti svoj duhovni život. Proživjeti ovu morsku avanturu i biti dio posade pomoći će nam napraviti osvrt na svoj život, prepoznati Božje tragove u svom svakodnevnom životu i odgovoriti na njegove pozive.

Jedrenje je sport, ali i zabava. Zajednički život posade često nas potiče na lijepe trenutke zabave i smijeha. Ipak, biramo stil života posade koji je jednostavan. Draža nam je kuhinja koja je umjerena, sidrenje od marina, radosne večeri na palubi. Svijet jedrenja može nam dozivati u pamet slike luksuza ili pak poticati nas na jednostavnost blisku prirodi. To su sredstva kojima ćemo si pomagati, a sve u smjeru vjernosti Evanđelju. Na taj način osluškivat ćemo Boga, dopuštajući mu da nam govori preko mora, biblijskih tekstova i naših života.

Program: na 2 jedrilice se ukrcava ukupno 24 osobe (na svakom brodu je 1 skiper i 1 duhovni pratitelj/ica odnosno svećenik). Dani su ispunjeni osobnim vremenom za molitvu, nagovorima, jedrenjem, tišinom, individualnim razgovorom s duhovnim pratiteljem/icom, dijeljenjem i druženjem.

Uvjet: psihološka stabilnost, prosječna fizička spremnost.

Broj sudionika je ograničen na 18 osoba. Rok prijave je do popunjenja slobodnih mjesta.

Cijena: 395 € uz godišnju članarinu u Centru Ignacije (www.ignacije.hr/doprinos-solidarnost). Ova cijena je za prijave do 2. rujna, nakon toga cijena je 445 €.
Cijena uključuje smještaj, hranu, skipera, lučku pristojbu, ulaz u PP Telašćicu i NP Kornati te animaciju programa.

Prijava je konačna kada na broj računa koji se nalazi na www.ignacije.hr/podrska uplatite akontaciju od 100 €, najkasnije do tjedan dana nakon što ispunite prijavnicu – nakon čega ćete detaljnije informacije dobiti e-poštom. Potvrdu o uplati akontacije (bankovni izvod, sliku zaslona ili sl.) potrebno je poslati na email manreza@ignacije.hr u roku od tjedan dana od prijave.
Akontacija će biti vraćena samo u slučaju odustajanja prije 20. kolovoza (odnosno nove zamjenske prijave).

Prijave su preko sljedećeg upitnika: https://forms.gle/USrVwv65ZDYiA4GK8
Dodatna pitanja i informacije: manreza@ignacije.hr

Fotografija: Karla Car

 

 

 

 • 00

  days

 • 00

  hours

 • 00

  minutes

 • 00

  seconds

Date

21. - 28. ruj 2024.

Time

12:00 - 12:30

Troškovi

395,00 €

Mjesto održavanja

Biograd na Moru

Animator

vlč. Antun Faltak

Drugi animatori

Ivana Jurić
Marko Jurić

Next Event

QR Code