Život na moru

Ova duhovna obnova osmišljena je za osobe koji ne moraju biti “ni veliki mornari, ni veliki molitelji”. Nije obvezno znati jedriti, dovoljno je da osoba ima želju naučiti. Nije ni potrebno imati nepokolebljivu vjeru, dovoljno je imati čežnju produbiti svoj duhovni život.
Proživjeti ovu morsku avanturu i biti dio posade pomoći će nam napraviti osvrt na svoj život, prepoznati Božje tragove u svom svakodnevnom životu i odgovoriti na njegove pozive.

Jedrenje je sport, ali i zabava. Zajednički život posade često nas potiče na lijepe trenutke zabave i smijeha. Ipak, biramo stil života posade koji je jednostavan. Draža nam je kuhinja koja je umjerena, sidrenje od marina, radosne večeri na palubi. Svijet jedrenja može nam dozivati u pamet slike luksuza ili pak poticati nas na jednostavnost blisku prirodi. To su sredstva kojima ćemo si pomagati, a sve u smjeru vjernosti Evanđelju. Na taj način osluškivat ćemo Boga, dopuštajući mu da nam govori preko mora, biblijskih tekstova i naših života.

Program: na 2 jedrilice se ukrcava ukupno 16 osoba (na svakom brodu je 1 skiper i 1 duhovni pratiteljem/ica odnosno svećenik). Dani su ispunjeni osobnim vremenom za molitvu, nagovorima, jedrenjem, tišinom, individualnim razgovorom s duhovnim pratiteljem/icom, dijeljenjem i druženjem.
Uvjet: psihološka stabilnost, prosječna fizička spremnost.

Broj sudionika je ograničen na 12 osoba. Rok prijave je do popunjenja slobodnih mjesta.

Cijena: 1950 kn uz godišnju članarinu za programe Centra (www.ignacije.hr/doprinos-solidarnost)
Cijena uključuje smještaj, hranu, skipera i animaciju programa.

Prijave su preko sljedećeg upitnika: https://forms.gle/JLSbmGixDECmrgLw6
Dodatna pitanja i informacije: manreza@ignacije.hr

Fotografija: Karla Car

Date

14. - 21. svi 2022.
Expired!

Time

11:00 - 12:00

Troškovi

1.900,00 HRK

Mjesto održavanja

marina Dalmacija
Bibinje-Sukošan 1, 23206 Sukošan
Website
https://www.d-marin.com/en/marinas/dalmacija/

Animator

Tvrtko Barun SJ

Drugi animatori

Centar Ignacije
suradnici

Next Event

QR Code