Home Knjige Sloboda za ljubav. Ignacijevske duhovne vježbe

Sloboda za ljubav. Ignacijevske duhovne vježbe

9,82 

Duhovne vježbe, kako ih je doživio i nama predao sv. Ignacije Loyolski, idu za tim “da čovjek samoga sebe pobijedi i svoj život uredi tako da se ne da voditi ni od kakva nagnuća koje bi bilo neuredno” (DV 21). Polazna točka vježba je čovjekov pozitivan, dobrohotan stav prema drugima (DV 22).

Ova knjižica pred mene stavlja iskustvo jednoga sveca u njegovu traženju i pronalaženju Boga. Želi mi pomoći da i ja tražim i pronalazim Boga i dođem do osobnoga iskustva. Ignacijevo iskustvo, koje je zapisao i ostavio u “Duhovnim vježbama”, pomaže egzercitantu (vježbeniku) da se osobno nađe s Bogom oči u oči, licem u lice. Zato i onaj koji tumači duhovne vježbe i onaj koji ih obavlja trebaju unijeti u vježbe sebe, svoju dobru volju, svoju otvorenost, svoju velikodušnost. Trebaju se otvoriti djelovanju Duha i prepoznavati njegovo djelovanje, put kuda ih vodi i barem naslutiti cilj kamo ih vodi.

Duhovne vježbe su proces, hod, rast. A svaki, i najdulji, hod počinje prvim korakom. Ignacije želi da budem svjestan i svakoga koraka koji napravim i cilja prema kojemu idem.

SKU: 28 Kategorija: Oznake: , ,

Opis

Autor: Slavko Pavin
Nakladnik: Filozofsko-teološki institut Družbe Isusove
Biblioteka: Duhovni život
ISBN: 978-953-231-145-7
Uvez: meki
Broj stranica: 301
Godina izdanja: 2015.
Mjesto izdanja: Zagreb

Dodatne informacije

Dimenzije 19 × 12 cm

Prati nas

13,495ObožavateljiLajkaj
2,092SljedbeniciSlijedi
644SljedbeniciSlijedi
49PretplatniciPretplatiti

Podrži ignacije.hr

Zadnji članci