Duhovne vježbe u svakodnevici (Zagreb)

Sv. Ignacije veli: “Pod imenom duhovnih vježbi razumijevamo sve načine ispitivanja savjesti, razmišljanja, razmatranja, usmene i mislene molitve i drugih duhovnih čina… Kao što su, naime, hod, pješačenje i trčanje tjelesne vježbe, isto tako se duhovnim vježbama naziva svaki način da se duša pripravi i skloni da odstranimo sve neuredne sklonosti te da, pošto smo ih odstranili, tražimo i nađemo Božju volju, uredivši svoj život za spasenje duše.” (Sv. Ignacije Lojolski, Duhovne vježbe, br. 1).

Duhovne vježbe su, dakle, razmatranja, molitve i razmišljanja o temeljnim istinama naše vjere, s ciljem upoznavanja istine o Bogu, samome sebi te da se upozna što je volja Božja i kako je u svome životu ostvariti. One se temelje na duhovnom iskustvu sv. Ignacija koje je on sustavno izložio u knjižici Duhovne vježbe.
Prvotni oblik duhovnih vježbi traje trideset dana u šutnji, izolaciji i pod vodstvom svećenika. Budući da je to mnogima teško ostvariti, sv. Ignacije je predvidio i mnoštvo prilagodbi, od kojih je jedna i obavljanje duhovnih vježbi zadržavši svoje redovite obveze, ali svaki dan se posvetiti molitvi i programu prema određenim zahtjevima.

Zahtjevi:
a) prisustvovati zajedničkom susretu utorkom,
b) razmatrati svaki dan punih sat vremena,
c) jednom tjedno razgovarati s pratiteljem oko pola sata i
d) dodatni naputci voditelja tijekom duhovnih vježbi.

Prijave počinju 1.10. i traju do 15.12.2021.
Prijave: p. Stipo Balatinac
stipobc5@yahoo.com
01/4803-006
098/9373-330

Fotografija: Patrick Fore

 

 • 00

  days

 • 00

  hours

 • 00

  minutes

 • 00

  seconds

Date

11. sij 2022. - 10. svi 2022.

Mjesto održavanja

Bazilika Presvetog Srca Isusova
Palmotićeva 31, 10000 Zagreb
Website
http://www.zupa-presvetog-srca-isusova.hr
Kategorije

Animator

Stipo Balatinac SJ

Drugi animatori

suradnici

Next Event

QR Code