Uvod u duhovnu pratnju

Ovaj jednogodišnji program formacije će kroz grupnu raspravu i dijeljenje te osobni rad uputiti sudionike u osnovna načela ignacijevske duhovne pratnje i pomoći im da razluče kako mogu biti podrška drugima u različitim kontekstima duhovnog života.
Program će upućivati na neke od vještina i osjetljivosti potrebne za duhovno vodstvo, iako program sam po sebi ne pruža dovoljno obuke da sudionici odmah krenu s istom praksom. U isto vrijeme, program će biti prilika da svaki sudionik prepozna kako koristiti svoje darove i nova znanja u pratnji drugih.
To će biti temelj za moguću daljnju duhovnu formaciju. Tečaj je prikladan za sve one osobe koje u osobnom ili profesionalnom životu, ili kroz neku službu u svojoj župnoj ili molitvenoj zajednici, već jesu ili će biti na raspolaganju drugima da njih duhovno slušaju, vode, prate, animiraju…

Sudionici će se baviti raznim temama kao što su vještine slušanja, razlučivanje duhova, odnos psihologije i duhovnosti, rast u molitvi i dr.
Od sudionika se očekuje: prisutnost na online mjesečnim sastancima u trajanju od 4 sata koji će se sastojati od molitve, rasprave na dogovorenu temu i dijeljenja vlastitog duhovnog iskustva (subotom od 16 do 20 sati), osobni rad u obliku proučavanja predloženih materijala (članka, videa i sl.) te pisanja osvrta na iste (od minimalno 8 sati mjesečno), sudjelovanje na 1 vikendu formacije (od petka navečer do nedjelje popodne), posvećenost vlastitom molitvenom životu, mjesečno susretanje s vlastitim duhovnim pratiteljem/icom.

Uvjeti sudjelovanja:

  • psihička stabilnost,
  • pismo preporuke o duhovnoj zrelosti i spremnosti na ovakav program,
  • minimalna dob od 25 godina,
  • pasivno znanje engleskog jezika (zbog materijala za čitanje),
  • prednost imaju osobe koje imaju veće iskustvo ignacijevske duhovnosti.

Online susreti će se održati u sljedeće subote: 27.1., 17.2., 16.3., 18.5., 8.6., 10.8., 14.9., 19.10., 16.11. i 7.12.
Zajednički vikend održat će se u Hrvatskom Leskovcu od 12. od 14. travnja 2024.

Prijave su preko sljedećeg upitnika: PRIJAVA
Dodatna pitanja i informacije: manreza@ignacije.hr

Tvoj financijski doprinos: 69 € (uz godišnju članarinu od 15 € u Centru Ignacije: www.ignacije.hr/doprinos-solidarnost ). U cijenu su uključeni tehnički troškovi održavanja, animacija programa te hrana i smještaj za vikend.

Date

27. sij 2024. - 07. pro 2024.
Ongoing...

Time

16:00 - 20:00

Troškovi

69,00 €

Mjesto održavanja

online, preko Zoom-a

Druge mjesta održavanja

Samostan sestara karmelićanki BSI
Leskovački brijeg 15, 10251 Hrvatski Leskovac

Animator

Luka Ilić SJ

Drugi animatori

Sanja Počuča
Tvrtko Barun SJ

Next Event

QR Code