ZaJedno – vikend za zaručničke parove

Vikend je zamišljen za parove koji su u procesu zaruka, koji žele promišljati, razgovarati i moliti o smjeru razvijanja, osnaživanja i produbljivanja svog odnosa. To ćemo učiniti kroz rasprave, molitve, iskustvene vježbe i eksperimente, osobni rad i rad u parovima, dijeljenje i susret s bračnim parom.

Svi zainteresirani sudionici vikenda mogu dobiti potvrdu o pohađanju pripreme za brak od strane Riječke nadbiskupije (vrijedi u svim nad/biskupijama) koja je uvjet za sklapanje sakramenta braka.

Kroz vikend ćemo odvojiti vrijeme za:

  • osvrt na dosadašnju osobnu i zajedničku povijest,
  • razlučivanje budućnosti u miru, povjerenju i istini,
  • nove razgovore o međusobnoj privlačnosti, o hrabrosti predanja, dubokim vezama između dvije osobnosti, prihvaćanju naših različitosti, osjećaju trajanja…,
  • sazrijevanje osobnih i zajedničkih odluka.

Neke od tema o kojima ćemo raspravljati i moliti: sloboda i (ne)navezanost, vjernost, tijelo i spolni odnosi, komunikacija, povjerenje, konflikti i pomirenje, zrela i odgovorna ljubav, uvjerenja i vrijednosti koje nosimo iz primarnih obitelji… Program je iskustveni i sastojat će se od brojnih vježbi. Zato je za sudjelovanje nužna spremnost na izlazak iz zone komfora.

Cilj vikenda je pružiti svjedočanstvo iskustva i nauka Crkve na temu kršćanskog braka, iz perspektive konkretnog iskustva bračnih parova, laika stručnjaka te svećenika.

Broj sudionika je ograničen na 8 parova. Prijave su otvorene do popunjenja slobodnih mjesta. Prijave ispunjuje svaka osoba samostalno (ne u parovima).

Prijave su preko sljedećeg upitnika: https://forms.gle/WU6kxkq2t9QBJZbU7 .
Dodatna pitanja i informacije: manreza@ignacije.hr.

Tvoj financijski doprinos za ovaj program: više informacija na www.ignacije.hr/doprinos-solidarnost

Fotografija: Artur Tumasjan 

Date

10. - 12. velj 2023.
Expired!

Time

18:30 - 17:00

Mjesto održavanja

Dom duhovnih vježbi Opatija
Ul. Joakima Rakovca, 51410, Opatija, Hrvatska
Website
http://www.isusovci-opatija.hr

Animator

Mia Rohlik, socijalna pedagoginja

Drugi animatori

Tvrtko Barun SJ
Centar Ignacije
s. Nina Benedikta Krapić, MVZ
suradnici
QR Code