Premijera filma Sentir y gustar – Kušaj i guštaj (Split)

Sentir y gustar – Kušaj i guštaj geslo je koje je sveti Ignacije Loyolski koristio opisujući način kako ući u dublji odnos s Bogom koji nas grli kroz stvarnost. Dokumentarni film, koji nosi ime tog gesla, u 80 minuta opisuje kako je 350 mladih iz cijelog svijeta proteklog ljeta grlilo Boga u stvarnosti diljem Lijepe naše sudjelujući na Međunarodnom isusovačkom programu za mlade MAGIS Europe 2022.
Preko 50 svjedočanstava na više od 15 svjetskih jezika ispričat će vam ovu jedinstvenu priču koja se odvila u srcu turističke sezone na čak 29 lokacija na kojima su se odvijali eksperimenti. Riječ ‘magis’ prevodimo kao  ‘više, bolje, cjelovitije’, a upravo je to cilj svakog eksperimenta – pomoći mladima da odaberu samo ono što ih cjelovitije vodi svrsi za koju su stvoreni. Film će gledateljima približiti svima poznatu prirodnu ljepotu Hrvatske, ali ono što u filmu oduševljava je saznanje da je 350 mladih spoznalo kako ljepota stvorenja odražava ljepotu našeg Stvoritelja.
Kako bi film postao istinski ‘magis’ za gledatelje u njega su umetnute igrane scene iz Ignacijeva života koje u kratkim crtama pričaju Ignacijev put ka svetosti. Kako se čovjek koji je ganjao dvorsku karijeru i lijepe dvorkinje, koji je, osim policijskog dosjea, imao nokte duge 10 centimetara, koji je zbog skrupula zamalo skočio s litice, koji je nerazumnim postom trajno narušio svoje zdravlje uspio promijeniti i postati svet? Poziv na svetost je upućen svima. Isto vrijedi i za ovaj film.

Mjesto održavanja: Split, CineStar Mall of Split
Vrijeme održavanja: 18. veljače 2023. U 19 h

Cijena: besplatno
Link za prijave / upitnik: ENTRIO

Kontakt email: koordinator@magis-cro.com

Link za više o programu:

Guštaj na premijeri novog Magis filma u Splitu

 

Date

18. velj 2023.
Expired!

Time

19:00

Animator

MAGIS
MAGIS
Email
kontakt@magis-cro.com
Website
https://magis-cro.com

Next Event

QR Code