Škola kršćanske meditacije (Varaždin)

U užurbanom načinu života teško je pronaći ili odvojiti vremena za Boga. Uz to, možda i ne znamo kako moliti, a da to nije samo recitiranje naučenih molitava.
Ovaj trotjedni tečaj nudi molitvenu tradiciju svetog Ignacija kao put do osobnog susreta sa živim Bogom. Puno je pitanja vezanih uz molitvu koje doživljavamo vrlo osobno: “Kako mi Bog govori? U kojoj mjeri ga mogu osjetiti? Gdje ga trebam tražiti i kako ću ga naći?” Ignacije tvrdi da Stvoritelj izravno komunicira sa svojim stvorenjem – svakim od nas.

Ovaj tečaj će ti pomoći:

  • da upoznaš glavne elemente kršćanske molitve
  • obnoviti tvoj odnos s Bogom i unijeti žar u suhoću tvoje molitve
  • upoznati se s molitvenom tradicijom sv. Ignacija
  • naučiti kako moliti nad svojim kalendarom i planerom, uz glazbu, s prirodom, nad biblijskim tekstom, sa svojim osjetilima…
  • razlučiti kako u svom užurbanom ritmu života pronaći vremena za sebe i Boga.

Metode rada:

  • predavanja / susreti / molitve / rasprave / dijeljenja u malim grupama
  • između svakog susreta osobni rad od cca 3 sata (molitva, čitanje, zadaci…).

Vrijeme i mjesto:

  • 3 tjedna: 27.2. – 16.3.
  • svaki ponedjeljak i četvrtak od 19:00 do 21:00
  • župa sv. Nikole, Varaždin.

PROGRAM
Prvi tjedan: Definiramo preduvjete i kriterije susreta s Bogom, uočavamo temeljne elemente kršćanske i ignacijevske molitve.
Drugi tjedan: Proučavamo raznolikost načina i mjesta susreta s Bogom da bi svatko mogao uočiti kako, gdje, zašto tako najlakše susreće Boga.
Treći tjedan: Upoznajemo se s unutarnjim pokretima i napetostima za vrijeme molitve, analiziramo ih i razlučujemo što nam govore – o nama, drugima, svijetu, Bogu.

Svaki tjedan pretpostavlja poznavanje sadržaja prethodnog tjedna. Zato su polaznici obavezni prisustvovati svim predavanjima. Od polaznika se očekuje ozbiljan angažman i marljivo izvršavanje domaćih zadataka.

NAPOMENE
Vaša prijava za tečaj je valjana tek nakon ispunjavanja prijavnog upitnika! Ovo nisu duhovne vježbe nego škola molitve. Broj sudionika je ograničen. Rok prijave je do popunjenja slobodnih mjesta.

Tvoj financijski doprinos za ovaj program: 20 € = 150,69 kn, uz godišnju članarinu za programe Centra (www.ignacije.hr/doprinos-solidarnost).

Prijave na: https://forms.gle/ir6NnrvA3kZ9W2oJA
Dodatna pitanja i informacije: manreza@ignacije.hr.

Fotografija: Daniel Mingook Kim

Date

27. velj 2023. - 16. ožu 2023.
Expired!

Time

19:00 - 21:00

Troškovi

20,00 €

Mjesto održavanja

Župa sv. Nikole
Trg slobode 11, 42000, Varaždin
Kategorije

Animator

Nikolina Cvetković

Drugi animatori

Tvrtko Barun SJ
Katarina Škrabo

Next Event

QR Code