Klek: U radosti Uskrsa!

Udruga Magis organizira hodočašća koja se održavaju tijekom cijele godine, a namijenjena su mladima od 18 do 35 godina.

Uskrsna osmina je vrijeme koje nam je darovano da do kraja zaživimo Uskrs. Dani su to koji produljuju radost Kristova uskrsnuća i potiču nas da Ga prepoznamo živog u svakodnevici. Pozivamo te da prvu subotu poslije Uskrsa, 6. travnja, hodočastiš s nama u Ogulin, na planinu Klek.

U prirodi zaista je najlakše prepoznati i susresti Boga! Jer u prirodi su Njegova djela i sve o Njemu govori.[1] A Klek je divan. Ovaj istaknuti greben na istoku Velike Kapele visok je 1182 metra. Uzdiže se iznad Ogulina i kolijevka je hrvatskog planinarstva i alpinizma. Ima oblik hrpta dugog 3-4 km, u smjeru sjeverozapad-jugoistok, koji je od podnožja pa do bila pokriven šumskim plaštem, dok se oko podnožja planine prostiru široke livade. S koje god mu strane prilazili, Klek pokazuje drugo obličje. A mi ćemo radosni kao djeca istraživati ljepote Kleka, Ogulina i okolice. U livadama, kamenu, travi, šumi i jezeru prepoznavat ćemo Stvoritelja i ljepotu stvorenoga.

Plan i program: subota 6. travnja 2024.

U 7 sati ujutro polazimo iz Zagreba prema Ogulinu, odnosno mjestu Kneja koje je početna točka našeg uspona na Klek. Krećemo hodati u 9 sati, a planirani dolazak do planinarskog doma podno vrha Klek je oko 12 sati. Penjemo se na vrh i nakon toga imamo pauzu za ručak. Hranu nosimo svatko za sebe (i malo više pa da možemo međusobno dijeliti). U 13:30 krećemo prema podnožju Kleka i vozimo se do jezera Sabljaci gdje ćemo imati pauzu za kavu i magis krug. 🙂 U 18 sati ćemo imati zajedničku svetu misu nakon koje je predviđen povratak u Zagreb.

Prijava je putem OBRASCA koji će biti otvoren dok se ne popune svih 8 mjesta.

Kotizacija

Cijena hodočašća iznosi 12 eura. U cijenu su uključeni putni troškovi i materijali.

Napomene

Hodočašće je namijenjeno mladima od 18 do 35 godina.

Uspon započinje na oko 570 mnv iz mjesta Kneja i ide se do vrha Kleka na 1182 mnv. Staza je duga oko 5 km, srednje je težine i tehnički nije zahtjeva, svatko bi je trebao moći savladati.

Za sva dodatna pitanja možete se javiti na mail koordinator@magis-cro.com.

[1] Tomislav Ivančić, Za umorne

Fotografija: Les Argonautes

Date

06. tra 2024.
Expired!

Time

07:00 - 21:00

Troškovi

12,00 €

Mjesto održavanja

Ogulin

Animator

MAGIS
MAGIS
Email
kontakt@magis-cro.com
Website
https://magis-cro.com

Next Event

QR Code