Poziv graditelja društvenih veza

Papa Franjo u Enciklici Fratelli tutti poziva sve da ponovno otkriju poziv biti građanima svoje zemlje i cijeloga svijeta, da budu graditelji novih društvenih veza, da pokušaju dublje razumjeti kako je svačije postojanje povezano s postojanjem drugih i da život nije vrijeme koje prolazi, već je vrijeme susreta.
U ovom vikendu ćemo razmišljati i kontemplirati upravo o tome, uranjajući u socijalni nauk Crkve i njen stav spram marginaliziranih i obespravljenih. Osvijestit ćemo si koliko je aspekt zajedništva važan u kršćanstvu, i kako ga često nesvjesno ignoriramo. Pokušat ćemo iščitavati i meditirati klasične svetopisamske odlomke na suvremen način, tražeći u njima poticaj za snalaženje u našem vremenu obilježenom individualizmom i konzumerizmom, i osluškujući Isusovu opomenu kako izvan sirotinje nema spasenja. Osposobljavat ćemo se za izgradnju kulture susreta, te osvješćivati aspekte naše osobnosti koje nam priječe veću otvorenost, susretljivost i empatičnost.
Sve to ćemo pokušati napraviti na ignacijanski kontemplativno-akcijski način, tj. kombinirajući racionalnu i duhovnu razinu, tražeći razumijevanje umom i srcem.

Prijave su preko sljedećeg upitnika: https://forms.gle/vyeqidLdz4bodfZ19
Dodatna pitanja i informacije: manreza@ignacije.hr
Tvoj financijski doprinos za ovaj program: više informacija na www.ignacije.hr/doprinos-solidarnost

Fotografija: Matt Collamer

Date

29. - 31. lis 2021.
Expired!

Time

18:30 - 17:00

Mjesto održavanja

Dom duhovnih vježbi Opatija
Ul. Joakima Rakovca, 51410, Opatija, Hrvatska
Website
http://www.isusovci-opatija.hr

Animator

Stanko Perica SJ

Next Event

QR Code