Naša svakodnevica ispunjena je dobrim prilikama za rast u svetosti! Dopustimo si da nas vodi ova reklama za bombone… zamislimo da “biti svet” znači dodati malo “slatkoće” i pažnje u ovaj svijet…

Posvijestit ću si Božju prisutnost, zamoliti da prosvijetli moj razum, da se mogu otvoriti njegovim pozivima usred moje svakodnevice.

1. Pogledat ću video jednom, ako je potrebno možda dva puta.

2. Video opisuje razne situacije: spram potpuno nepoznatih osoba, u uredu, unutar obitelji, u kupovini…

  • Ako mi neke od njih izgledaju čudno i nepoznato, druge su mi možda bliže i poznatije…

Dopuštam sjećanju da me podsjeti na situacije u kojima sam bio/la iznenađen/a jer sam bio/la u ulozi ovih svetaca svakodnevice. Neću dopustiti oholosti da ispuni moje srce, ali ću zahvaliti Gospodinu što mi je dao tu hrabrost, poticaj ili da se jednostavno nađem u pravom trenutku na pravom mjestu.

  • Unatoč tome prepoznajem možda u sebi i otpor…

Prisjećam se drugih situacija u koje se radije nisam umiješao, kada sam jednostavno okrenuo pogled, ostavio drugima da reagiraju. Za sve te prilike u kojima sam propustio da budem još više Gospodinom prijatelj, okrećem se u poniznosti Bogu, milosrdnom i blagom ocu s molitvom za milost hrabrosti koju je imao njegov Sin, za pažnju kojom je njegov Sin promatrao ljude oko sebe, prave riječi njegovog Sina, sve to u snazi Duha Svetoga.

3. Pred kraj ove molitvene vježbe, što želim izreći Gospodinu kao svoju molitvu?

Fotografija: Jacek Dylag

Prethodni članakTko sam ja da sudim?
Sljedeći članakMeditacija: Gibonni – Ozdravi mi ti