Pokret, ples, Riječ

Cilj ovog vikenda je pomoći u integraciji tjelesne i duhovne dimenzije svakog od nas. Temelji se na meditaciji odabranih biblijskih tekstova kroz pokret, plesnu interpretaciju i ignacijevsku duhovnost. Iskustvo slušanja Božje Riječi ne mora ostati samo na mentalnoj razini, nego može poslužiti i kao inspiracija za kreativno izražavanje kroz pokret, ples i tjelesno držanje, da tu Riječ “iznutra kušamo i proživljavamo”.

Uključivanjem tjelesne dimenzije u susret s biblijskim tekstom kroz pokret i ples, omogućujemo da Riječ dotakne ne samo naše misli, nego i sve prostore na tjelesnoj razini u kojima su pohranjena naša dosadašnja iskustva. Na taj način omogućujemo dublji oblik susreta i komunikacije sa živom Riječju koja liječi, potičemo naš osobni duhovni rast te razvoj kreativnosti.

Broj sudionika je ograničen (15 osoba). Rok prijave je do popunjena slobodnih mjesta.

Cijena je 800 kn (uplata od 300 kn je potvrda prijave). U cijenu su uključeni smještaj, prehrana, plesna i duhovna animacija; realna cijena je veća, pa ukoliko netko može i želi dati više, unaprijed hvala.

Prijave su preko sljedećeg upitnika: https://forms.gle/sHyDg5kN2j9uHA8HA
Dodatna pitanja i informacije: manreza@ignacije.hr.

***

O animatorima:
Sanela Janković Marušić, plesna je umjetnica, certificirana psihoterapeutkinja pokretom i plesom, docentica scenskog pokreta te voditeljica Poslijediplomskog specijalističkog studija Kreativne terapije na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku
Jedna je od osnivača i predsjednica Hrvatske udruge za psihoterapiju pokretom i plesom HUPPP, delegat iz Hrvatske pri European Association Dance Movement Therapy EADMT i delegat HUPPP-a u Savezu psihoterapijskih udruženja Hrvatske SPUH.
Link na biografiju.

Tvrtko Barun, isusovac i svećenik, kontinuirano se bavi duhovnošću: duhovnim vodstvom pojedinaca i grupa, animiranjem duhovnih seminara i vođenjem duhovnih vježbi.

Fotografija: Levi Guzman

Date

19. - 21. stu 2021.
Expired!

Time

20:00 - 17:00

Troškovi

800,00 €

Mjesto održavanja

Sobe Mihovil Šibenik
Velimira Škorpika bb, 22000 Šibenik
Kategorije

Animator

Sanela Janković Marušić

Drugi animatori

Tvrtko Barun SJ
Centar Ignacije

Next Event

QR Code