Duhovne vježbe u svakodnevnom životu

Sv. Ignacije veli: “Pod imenom duhovnih vježbi razumijevamo sve načine ispitivanja savjesti, razmišljanja, razmatranja, usmene i mislene molitve i drugih duhovnih čina… Kao što su, naime, hod, pješačenje i trčanje tjelesne vježbe, isto tako se duhovnim vježbama naziva svaki način da se duša pripravi i skloni da odstranimo sve neuredne sklonosti te da, pošto smo ih odstranili, tražimo i nađemo Božju volju, uredivši svoj život za spasenje duše.” (Sv. Ignacije Lojolski, Duhovne vježbe, br. 1).

Duhovne vježbe su, dakle, razmatranja, molitve i razmišljanja o temeljnim istinama naše vjere, s ciljem upoznavanja istine o Bogu, samome sebi te da se upozna što je volja Božja i kako je u svome životu ostvariti. One se temelje na duhovnom iskustvu sv. Ignacija koje je on sustavno izložio u knjižici Duhovne vježbe. Prvotni oblik duhovnih vježbi traje trideset dana u šutnji, izolaciji i pod vodstvom svećenika. Budući da je to mnogima teško ostvariti sv. Ignacije je predvidio i mnoštvo prilagodbi, od kojih je jedna i obavljanje duhovnih vježbi zadržavši svoje redovite obveze, ali svaki dan se posvetiti molitvi i programu prema određenim zahtjevima.

Zahtjevi: a) prisustvovati zajedničkom susretu utorkom, b) razmatrati svaki dan punih sat vremena, c) jednom tjedno razgovarati s pratiteljem oko pola sata i d) dodatni naputci voditelja tijekom duhovnih vježbi.

Organizator: Bazilika Srca Isusova.
Broj sudionika je ograničen. Rok prijave je do popunjena slobodnih mjesta.
Prijave:

p. Stipo Balatinac
stipobc5@yahoo.com
01/4803-006
098/9373-330

Fotografija: Patrick Fore

Date

12. sij 2021. - 04. svi 2021.
Expired!

Time

20:00 - 21:00

Troškovi

dobrovoljni prilog

Više informacija

Više informacija

Mjesto održavanja

Bazilika Presvetog Srca Isusova
Palmotićeva 31, 10000 Zagreb
Website
http://www.zupa-presvetog-srca-isusova.hr
Kategorije

Animator

Stipo Balatinac SJ

Drugi animatori

suradnici
Više informacija

Next Event

QR Code