Duh i duša – psihologija duhovnog života

Sv. Ignacije kaže “Čovjek je stvoren da Gospodina Boga svoga hvali, da ga štuje, da mu služi i da tako spasi svoju dušu, a ostale stvari na zemlji stvorene su radi čovjeka, da mu budu od pomoći da postigne svrhu za koju je stvoren…”

Vikend “Duh i duša” zamišljen je kao vrijeme osvješćivanja, promišljanja i dijaloga o našoj duhovnosti i našem svjetovnom životu. Od razgovora o našoj okolini, navikama i vrijednostima – pa sve do povezivanja svog cjelokupnog djelovanja s onom svrhom za koju vjerujemo da smo stvoreni. Uz pomoć korisnih procedura i alata te uz pratnju animatora, sudionici će pregledati i steći uvide o tome kako se ophode prema svom životu i svojoj svrsi. U tome će nam pomoći znanstven okviri iz područja psihoterapije i ignacijevska duhovnost, bogata kontemplacijama i meditacijama.

Broj sudionika je ograničen (15 osoba). Rok prijave je do popunjena slobodnih mjesta.

Tvoj financijski doprinos za ovaj program: više informacija na www.ignacije.hr/doprinos-solidarnost.

Prijave su preko sljedećeg upitnika: https://forms.gle/6djHtdhQ4917Q5qU6
Dodatna pitanja i informacije: manreza@ignacije.hr.

***

O animatorima:

Antun Volenik, isusovac, profesor na FFRZ-u Sveučilišta u Zagrebu, psiholog i psihoterapeut. Trudi se tražiti i štititi djetinje u sebi, pomoći da sve djetinjasto odraste i da se integrira u zrelu osobu koja samo tako može postati i autentični vjernik. Voli spojiti naizgled nespojivo kao što je psihodinamska paradigma i kršćanska religioznost i duhovnost. Sport, vrtlarenje i „majstoriranje“ svih vrsta jest ono što povezuje s „vremenom za sebe“.

Mia Širac, socijalna pedagoginja, edukantica kibernetike i sistemske terapije, trenutno na radnom mjestu savjetovateljice u Obiteljskom Centru. Motivirana vlastitim duhovnim razvojem koristi znanja iz psihoterapije kako bi autentično živjela svoju svrhu, te iskustvo ignacijevske duhovnosti kako bi s istom svrhom bila povezana. U slobodno vrijeme boravi u prirodi, pliva, trči i čita.

Fotografija: Jong Marshes

Date

26. - 28. stu 2021.
Expired!

Time

18:30 - 17:00

Mjesto održavanja

Dom duhovnih vježbi Opatija
Ul. Joakima Rakovca, 51410, Opatija, Hrvatska
Website
http://www.isusovci-opatija.hr

Animator

Antun Volenik SJ

Drugi animatori

Mia Širac, socijalna pedagoginja
Centar Ignacije

Next Event

QR Code