Duh i duša – psihologija duhovnog života

Sv. Ignacije kaže “Čovjek je stvoren da Gospodina Boga svoga hvali, da ga štuje, da mu služi i da tako spasi svoju dušu, a ostale stvari na zemlji stvorene su radi čovjeka, da mu budu od pomoći da postigne svrhu za koju je stvoren…”

Vikend “Duh i duša” zamišljen je kao vrijeme osvješćivanja, promišljanja i dijaloga o našoj duhovnosti i našem svjetovnom životu. Od razgovora o našoj okolini, navikama i vrijednostima – pa sve do povezivanja svog cjelokupnog djelovanja s onom svrhom za koju vjerujemo da smo stvoreni. Uz pomoć korisnih procedura i alata te uz pratnju animatora, sudionici će pregledati i steći uvide o tome kako se ophode prema svom životu i svojoj svrsi. U tome će nam pomoći znanstven okviri iz područja psihoterapije i ignacijevska duhovnost, bogata kontemplacijama i meditacijama.

Broj sudionika je ograničen (15 osoba). Rok prijave je do popunjena slobodnih mjesta.

Tvoj financijski doprinos za ovaj program: više informacija na www.ignacije.hr/doprinos-solidarnost.

Prijave su preko sljedećeg upitnika: https://forms.gle/Are7coArmTwjcRfY8
Dodatna pitanja i informacije: manreza@ignacije.hr.

***

O animatorima:

s. Nina Benedikta Krapić MVZ,
pravnica, edukantica geštalt psihoterapije i logoterapije, s iskustvom pojedinačnih i grupnih terapija, osobito za ranjive skupine; dugogodišnja novinarka, studentica specijalističkog studija odnosa s javnošću. U aspostolatu je nadahnuta djelotvornom ljubavlju sv. Vinka Paulskog prema potrebitima svoga vremena, a u duhovnosti raste u duhovnom vježbama sv. Ignacija. Najznačajnijim drži odnose s Bogom i ljudima. U slobodno vrijeme uživa u susretima, teologiji, politologiji i glazbi.

Mia Širac,
socijalna pedagoginja, edukantica kibernetike i sistemske terapije, trenutno na radnom mjestu savjetovateljice u Obiteljskom Centru. Motivirana vlastitim duhovnim razvojem koristi znanja iz psihoterapije kako bi autentično živjela svoju svrhu, te iskustvo ignacijevske duhovnosti kako bi s istom svrhom bila povezana. U slobodno vrijeme boravi u prirodi, pliva, trči i čita.

Fotografija: Jong Marshes

 • 00

  days

 • 00

  hours

 • 00

  minutes

 • 00

  seconds

Date

02. - 04. lip 2023.

Time

18:30 - 17:00

Mjesto održavanja

Dom duhovnih vježbi Opatija
Ul. Joakima Rakovca, 51410, Opatija, Hrvatska
Website
http://www.isusovci-opatija.hr

Animator

s. Nina Benedikta Krapić, MVZ

Drugi animatori

Mia Rohlik, socijalna pedagoginja
Centar Ignacije

Next Event

QR Code